Diskuze


Dotaz 408


Vytvořeno: 24.6.2010


Odpovědět

S největší pravděpodobností je to jen silnější reakce a s přenosem infekčního onemocnění to nesouvisí.Pokud dostala antibiotika, boreliozy se nemusí obávat,pravděpodobnost onemocnění klíšťovou encefalitidou je poměrně nízká a projevy tohoto onemocnění jsou většinou závažné a objevily by se cca do jednoho až dvou týdnů,nejedná se o pouhou bolest hlavy. Pokud klíště ještě máte, můžete si ho zaslat k nám do laboratoře na vyšetření,pokud by bylo negativní, nemusela byste se obávat ani tohoto onemocnění. S pozdarvem Ing. Schneiderová

816

Renáta Šťastná

Vytvořeno: 24.6.2010


Odpovědět

Před 2 dny jsem mamce vyndala z vnitřní strany stehna asi 10cm od třísla velké klíště. Bylo přisáté že vůbec nešlo ven. Už při vyndavání měla mamka v oblasti zakousnutí tvrdou bouli a místo zapálené. Ošetřila jsem Betadinem a druhý den, čili včera jela mamka k lékaři. Dostala antibiotika. Dnes říkala, že se jí chvílemi točí hlava a má to zarudlé. Bez teploty a jiných obtíží. Myslíte že se jedná jen o takovou reakci a nebo by to mohlo být vážnější? Děkuji Renáta Šťastná

815

Vložení příspěvku